Vælg den bæredygtige jul

Højtiderne er nogle af de tidspunkter på året, hvor vi ikke tænker så meget over, hvad vi gør ved kloden. Vi rejser mere i både fly og bil, og vi spiser lidt mere mad, som måske ikke er så miljørigtigt, som det kunne være. Derfor kan man med fordel tænke lidt mere over, også i højtiderne, hvordan man gør, og om der måske er nogle traditioner, der skal laves lidt om.

Også i hjemmet kan man tænke over, hvordan man har indrettet sig og bygget sit hus. Man behøver måske ikke lige frem bygge det om, men man kan måske kigge på, hvordan man kan være mere bæredygtig, selvom at man måske har mest lyst til at tænde op i brændeovnen, når der er minusgrader udenfor. Læs mere her: https://energibyer.dk/ for at kigge på, hvad I kan gøre i hjemmet.

Miljørigtige julegaver

Steder, hvor man måske ikke tænker over, at man kan gøre det mere miljørigtigt, er med julegaverne. Tænker du over, hvordan dine julegaver er blevet produceret og sendt? Måske ikke. Når det kommer til julegaver, kan du vælge at gøre flere ting for at tænke lidt mere på miljøet.

Du kan først og fremmest ønske dig lidt mere miljørigtige ting. Tænk over det, når du sidder og skal skrive ønskeseddel. Er der en mere bæredygtig udgave af det, du ønsker dig? En mere økologisk? Er der noget, du kan ønske dig, som er godt for naturen måske?

Derudover kan du også tænke over, hvad du giver til dine kære. Selvom de måske ønsker sig noget specielt, kan du overveje, om de skal have noget, der er mere miljørigtigt. Hvis du ikke vil blive alt for upopulær, kan du måske nøjes med at finde frem til en udgave af gaven, som er lidt mere naturvenlig.

Har du ingen idéer til julegaver, kan du kigge her: https://www.idegryden.dk/julegaver/ for en hel masse inspiration.

Børnenes julekalender

Et andet sted, hvor du måske har det lidt svært med at tænke bæredygtigt, er børnenes jule- eller pakkekalender. Sidstnævnte bestemmer du jo hundrede procent over, så her har du mulighed for at udvælge ting, som både skaber glæde, men som også viser miljøet lidt omtanke.

Er du helt tom for idéer til pakkekalenderen, tag et kig her: https://shopsites.dk/pakkekalender/

Med hele 24 gaver har du mulighed for at mikse det hele godt op, så der ikke behøver være lige vilde gaver hver dag. Og er du ude i god tid, kan du virkelig planlægge det godt.

Udover pakkekalenderen kan det være, at dit barn også får en julekalender af chokolade hvert år. Her bør du bestemt overveje, om det skal være den store med Frozen, eller om du kan finde én, der ikke indeholder så meget plastik og farvestoffer. Måske er det muligt at finde en bedre, eller måske kan du endda producere en selv?

Selvom det kræver lidt mere tid og ressourcer at skabe en mere bæredygtig jul, kan det stadig være en god idé at tænke lidt mere over, hvad man gør, og om det kan gøres på en anden måde.

Online iværksætteri

Går du med en iværksætter i maven? Der er mange måder at starte et nyt firma eller virksomhed på. En af de nyere former for iværksætteri er den online iværksætter. En online iværksætter er en person, der starter virksomheder som hovedsaligt eksisterer på internettet.

Et eksempel på en online iværksætter er Martin Hegelund. Han har startet adskillige virksomheder i form af hjemmesider. Han har blandt andet lavet en hjemmeside for hundeejere, en hjemmeside for udskiftning af tandbørster, et investeringsselskab og en online markedsplads for private serviceydelser, som dog er blevet solgt.

sin blog deler Hegelund ud af sine oplevelser som iværksætter og skriver om ting som IT, online marketing og mere personlige holdninger til politik og samfund.

Online marketing

Især online marketing har Hegelunds blog et par fif til. Hvis du ønsker at teste vandene og forsøge at starte som online iværksætter, er det værd at tjekke nogle af de råd, han har at give. At søge andres erfaringer indenfor et fremmed felt er altid en god idé. Især når det involverer Google og dens til tider møgbesværlige søgemaskine.

Udover Hegelunds blog findes der adskillige andre hjemmesider som deler gode råd til link-building og SEO – søgemaskineoptimering. Dette er emner, som det er særligt vigtige at sætte sig ind i. Det er ting som link-building og SEO, der skal sørge for, at mulige kunder og følgere ser din hjemmeside. Hvis de ikke fungerer optimalt, dør din hjemmeside, og med den din iværksætterdrøm.

Tænk på SEO som de reklameskilte, du ser ude på gaderne. Der er mange reklamer over alt, så det gælder om at skille sig ud fra resten og forsøge at være noget af det første, som folk ser. En god SEO sikrer ligesom en god reklame, at du bliver set.

At tjene penge online

Det virker måske sært at leve af online virksomheder, der ikke nødvendigvis har en eller anden stor kontorbygning, hvor folk møder ind på arbejde hver dag. Det bliver dog mere og mere populært, og der findes eksempler over hele nettet på folk, der lever af det, de foretager sig online.

Der findes bloggere, der kan leve af at skrive om deres hverdag, og YouTube er fyldt med folk, som i dag kan leve af at lave videoer og har millionvis af følgere. Hvis du først bruger lidt tid på nettet, vil det blive tydeligt, at der er muligheder for at tjene penge der. Hvis du knokler for det.

Der er endda opstået en virtuel udgave af valuta. Penge som du kan udveksle via nettet, og som ikke håndteres i fysisk form – nemlig Bitcoin.

Internettet er blevet endnu en sfære af økonomiske interesser, og der vil næppe ske en tilbagegang på den front. I en tid hvor informationsteknologien vinder frem, er det ikke usandsynligt, at flere virksomheder vil tage form som hjemmesider.

At tjene penge på nettet er også noget, som du kan finde råd til på Hegelunds blog. Overvejer du et liv som online iværksætter? Tøv ikke, kast dig ud i det!

3 gode tips til at lokke kunder i butikken i de stille sommermåneder

Det er sommer. Solen står højt på himlen for tredje måned i træk, og ferien vil ingen ende tage. Fantastisk hvis man er lønmodtager og har fri – knap så fantastisk hvis man har en forretning man skal have til at løbe rundt. Sommer betyder nemlig også at folk har mindre forbrug, at folk bruger mindre tid foran computeren (tid de kunne bruge på at købe ting) og det er sværere at lokke kunderne ind i butikken – for hvorfor skulle de bruge tid på at shoppe når de kan tage til stranden eller dase i haven.

Derfor har vi her samlet 3 gode råd til at lokke kunderne ind i butikken i disse stille sommermåneder – og med lidt fantasi kan rådene bruges både af offline- og onlinebutikker.

Tip nummer 1 – lav en sommerbonus

Der er intet der siger shopping som en god bonus du kun får i en tidsbegrænset periode. Det kan være en bonus som denne bonus til maria casino online hvor du kan få et pengebeløb hvis du selv sætter et beløb ind, eller du kan give fysiske produkter hvis du har en webshop eller fysisk butik. Sælger du legetøj kan du f.eks. give en vandpistol med på alle ordrer over 300 kr. – det skal nok skabe mersalg og glæde i børnenes haver.

Tip nummer 2 – lav en gathering

Når det er varmt er det det perfekte tidspunkt at mødes på da man ikke skal bekymre sig om vind og vejr, og det skal du udnytte til at lave en gathering. Har du en fysisk butik vil det være nemmere da du allerede har rammerne på plads, men har du en webshop eller en serviceydelse du sælger er det heller ikke umuligt – her kan du i stedet låne en strand eller en park. Find noget sjovt at mødes om, f.eks. en is-spiserkonkurrence og se folk flokke til, hvorefter du rammer dem med et godt tilbud.

Tip nummer 3 – lav en konkurrence

Man går aldrig af vejen med en god konkurrence, særligt ikke når det er varmt. Find på noget som er sjovt, lidt svært og grænseoverskridende, og hvis muligt noget som bare en lille smule relaterer sig til dit produkt. Det kan være at spise 3 trekantis hurtigst, at være længst tid i et isbad eller at kaste en vandballon højest op i luften og gribe den igen.

Udlod en god præmie og få dine følgere på de sociale medier til at lave udfordringen og lægge videoerne op på din facebook- eller instragramprofil. Hvis præmien er god og konkurrencen sjov er der helt sikkert mange der vil deltage, og det vil skabe yderligere opmærksomhed om din shop.

God sommer – og god fornøjelse med salget.

Husk den gode kundeservice i din webshop

God service er en af de vigtigste ting for en virksomhed, uanset hvilken type virksomhed man driver. Ude i den virkelige verden og de fysiske butikker handler god kundeservice om at være til stede i butikken. Det handler om at være behjælpelig så snart kunden har brug for det. Det handler om at vise, at man står til rådighed. Det handler således om at have en masse viden, være behjælpelig og svare på kundens spørgsmål.

Webshops er efterhånden lige så almindelige som de fysiske butikker. Med denne nye form for shopping, kommer der en lang række krav til virksomheden. Selvom man ikke har en fysisk butik, skal man stadig yde god kundeservice. Men hvordan gør man det i en webshop, hvor man ikke står ansigt til ansigt med kunden? Det får du svaret på i denne artikel med webshop med sengetøj som case.

Mest stillede spørgsmål

Når man har en virksomhed, ligger man inde med en masse information om produkterne. Disse informationer er helt essentielle i forhold til at sælge produkterne. Den ypperste opgave er således at få kommunikeret disse informationer til kunden. Når kunden har informationerne, er kunden i stand til at lave en kvalificeret beslutning i købsprocessen.

En måde at få kommunikeret denne information er ved at lave en side med de mest stillede spørgsmål. Der kan dukke masser af spørgsmål op i hovedet på kunden. I de fysiske butikker har kunden muligheden for at gå hen til en ekspedient, stille spørgsmålet og få svaret med det samme. denne mulighed har kunden ikke på samme måde i en webshop. For at komme dette problem i møde, kan man oprette en side med de mest stillede spørgsmål. På den måde kan kunden i webshoppen hurtigt få svar på sine spørgsmål.

I tilfældet med sengetøjs-webshoppen vil det f.eks. være fordelagtigt at have information om hvad det gør sengetøjet så godt. I webshoppen findes f.eks. bambussengetøj. Mange kunder vil højst sandsynligt ikke kende dette materiale, og derfor er det smart at forudse hvilke spørgsmål kunden vil stille og svare på dem inden kunden stiller dem. Teksten i webshoppen skal også fungere som svar på eventuelle spørgsmål. Man skal derfor sørge for at gøre teksten informativ, så kunden får så mange nyttige informationer som muligt.

Kundeservice døgnet rundt?

Det er selvfølgelig ikke altid muligt på forhånd at vide, hvilke spørgsmål kunden vil stille. Der vil komme spørgsmål, som man ikke kan forudse. For at kunne besvare disse spørgsmål, er det vigtigt at have en supportfunktion i webshoppen.

Supportfunktionen kan fungere på forskellige måder. Nogle webshops har en chatfunktion, hvor kunden kan stille spørgsmål og få svar hele døgnet rundt. Dette er dog ikke altid nødvendigt. I tilfældet med sengetøjs-webshoppen kan kunderne enten ringe eller maile. Hvis det ikke er et akut spørgsmål, er det ikke nødvendigt at få svar med det samme. I mange tilfælde kan det altså være nok at oplyse telefonnummer og mailadresse, som kunder bruge, hvis de har spørgsmål om produkterne eller andet.

Sådan laver du en lovlig Facebook-konkurrence

ANNONCE

Hver dag bliver der lavet nye konkurrencer på Facebook, og du har helt sikkert selv også deltaget i en enkelt eller to. Men er du egentlig klar over præcis hvilke regler, der gælder for virksomhederne, som ønsker at lave en konkurrence på det populære sociale medie?

Disse regler bliver nemlig ofte brudt, og det bør du naturligvis undgå, hvis du har en virksomhed som ønsker at kaste sig ud i Facebook-konkurrencer.

Dette indlæg er sponsoreret af Santander Consumer Banks låneafdeling, der ønsker at bidrage til kendskabet af Facebooks regler, så du ikke får slettet din virksomhedsside eller bliver meldt til Forbrugerombudsmanden.

Hvad du ikke må

Først starter vi lige med at præcisere, hvad du absolut ikke må gøre, når du skriver dit konkurrenceopslag. Det er nemlig ikke tilladt at bede folk om at dele et opslag eller selve din Facebook-side. Dette er ellers én af de mest effektive måder at nå ud til et stor antal af mennesker.

Overvej hvor mange mennesker som du kunne eksponere for dit budskab relativt billigt, hvis alle dine følgere deler opslaget med deres 3-500 venner. Men dette ønsker Facebook ikke, da det forvrider det naturlige flow.

Herudover må du faktisk heller ikke bede folk om at tagge venner for at deltage, hvilket du ofte ser i konkurrencer. Det er ikke et sjældent syn på Facebook, at virksomheder udlodder 2-4 billetter til noget, og et krav er at tagge, hvem du vil tage med, hvis du vinder. Men det må du altså ikke bede om.

Du kan opfordre til det, men her skal du gøre opmærksom på, at det ikke er et krav. Du kan for eksempel skrive: ”Du er velkommen til at tagge de personer, som du vil have med, men dette er ikke et krav”.

Til sidst må du ikke bede om noget, der giver incitament for at dele. Dette indebærer, at du ikke må love en ekstra præmie ved et bestemt antal deltagere eller antal likes. Så du må ikke skrive: ”Hvis vi når 5000 likes, så fordobler vi antallet af vindere og præmien.”

Hvad du må

Det er helt tilladt at bede folk om at like dit opslag for at være med i din konkurrence. Dette er en klassiker, og du kan med god samvittighed bede dine følgere om at gøre dette uden at bryde nogle regler.

Du må faktisk også bede folk om at kommentere dit opslag for at deltage. Men som nævnt tidligere må du ikke sige, at kommentaren skal indeholde et tag.

I stedet kan du bede folk at skrive svaret på et spørgsmål, hvilket er et lille trick, som mange benytter.

Derudover må du også gerne opfordre folk til at like din virksomhedsside for at deltage, men dette må ikke være et krav.

Kort fortalt

Du må gerne bede folk om, at synes godt om et opslag og kommentere det. Du må gerne opfordre til at folk liker din Facebook-side, men dette må ikke være et krav for konkurrencen.

Du må ikke bede folk om at tagge personer, dele opslag eller selve siden, love præmier ved et bestemt antal likes eller deltagere.

Du skal altid fritage Facebook for ethvert ansvar i konkurrencen.

Du kan læse alle Facebooks regler nærmere her.

Effektiviser virksomheden til gavn for kunderne

Kunderne er dem, der bestemmer, hvorvidt en virksomhed er succesrig. Derfor er det yderst vigtigt, at de bliver en førsteprioritet for enhver virksomhed, der ønsker succes baseret på kunderne. Dog er der rigtig mange opgaver, der skal varetages i en virksomhed – især i de større af slagsen – og derfor kan tiden til kunderne godt blive indskrænket, hvis der er meget at se til i virksomheden. Dette må helst ikke ske, da det kan komme til at påvirke virksomhedens ry og rygte samt produktiviteten. Derfor gælder det om at effektivisere virksomheden så meget som muligt, så det kan komme kunderne til gode.

Nemmere arbejdsgang med Intranote

I store virksomheder kan der hurtigt opstå forvirring og problemer, hvis der ikke er en klar forståelse af, hvem der skal gå i gang med hvad. Dog er det ikke nemt at nå ud til alle medarbejdere på én gang i en stor virksomhed, og det er så problemer og forvirring, der kan opstå i takt med den sjuskede kommunikation. Den tid, der bliver brugt på at rette op på disse ting og på at få styr på dem, er dyrebare sekunder, som kunne være blevet brugt noget mere effektivt andre steder, hvis bare kommunikationen fungerede, som den skulle. Heldigvis findes der en løsning på dette problem, og det er en løsning, som du finder med Intranote.

Intranote hjælper dig med at effektivisere hverdagen på arbejdspladsen og er med til at smidiggøre de vigtige processer, som er grundlæggende for en effektiv arbejdsplads. Intranote sørger for, at der sker en optimal deling af informationer og en automatisering af arbejdsgange. Ethvert firma, der ønsker en smidig og effektiv hverdag, bør gøre brug af Intranote. Du kan læse mere ved at klikke her.

Hold styr på netværket med Cisco Meraki

Det er ikke kun arbejdsdagen, der kan være svær at administrere i en stor virksomhed. Faktisk er der rigtig mange ting, der er svære at administrere i en stor virksomhed. En af disse ting er at holde styr på de mange netværksenheder, der er i hele virksomheden – og i en stor virksomhed kan der være rigtig mange af sådanne enheder. Det er utrolig vigtigt, at netværksenhederne fungerer i en virksomhed, da det som regel er dem, der er bærende for, at arbejdsdagen fungerer optimalt.

Det kan tage rigtig lang tid at identificere sådan et problem i en stor virksomhed på grund af det store antal af enheder, og når problemet endelig er identificeret, skal det først til at fikses. Denne tid kunne i stedet være blevet brugt til noget, der gavnede kunderne og hermed virksomheden.

Heldigvis findes der faktisk en løsning, der kan effektivisere håndteringen af netværksenheder. Denne løsning finder du med Cisco Meraki. Cisco Meraki giver dig muligheden for at holde øje med alle enheder over nettet, hvilket hjælper dig til hurtigt at kunne identificere potentielle problemer. Du kan tilmed installere løsningen, så den automatisk advarer dig, hvis der opstår problemer. Vælg en cloudbaseret netværksløsning fra Cisco Meraki, og så er du et skridt nærmere en effektiv arbejdsdag med rigelig tid til kunderne.

Brug grafisk materiale og sælg mere

Hvis du er selvstændig og tænker, at du vil nøjes med at reklamere på online platforme, fordi det er den smarteste måde at nå nye og eksisterende kunder på, og i øvrigt også er langt det billigste, så kan du godt tænke om igen.

Mange mennesker sætter stadig pris på at få ny og nyttig information i hånden i fysisk form, som en brochure eller en lille folder eller måske et simpelt foldet A4-ark foldet til A5-format. En tryksag kan man have liggende fremme på skrivebordet som en huskeseddel, og den kan sættes op på opslagstavlen sammen med andre informationer, som man vil kunne finde hurtigt frem, når man får brug for dem.

Gode argumenter for at trykke en folder

Dels er mange mennesker slet ikke så tilvænnede til online kommunikation, som man kunne tro, dels er en fysisk folder ikke nødvendigvis så dyr i produktion, som du måske forestiller dig.

En brochure eller en folder er perfekt til præsentation af din virksomhed, til vigtig information til dine kunder eller til en bred præsentation af dine produkter. Fordi det kan gøres billigt, kan du også trykke særlige foldere til små og større kampagner, når du vil værge nye kunder eller har nye, spændende produkter, du gerne vil skabe opmærksomhed omkring.

Du kommer i kontakt med andre typer af kunder, hvis du har fysisk salgsmateriale, du kan dele ud eller slå op på informationsvægge og lignende, og hvis du trykker det selv, og du sørger for at være opmærksom på at købe toner til en fornuftig pris, så koster det ikke nogen formue.

Du kan sagtens gøre det selv med en ordentlig printer og kvalitetstoner.

Find toner til Brother DCP her.

Få flere kunder i butikken og sælg til flere

Brochurer og foldere og små plakater er gode, når du vil have fat i de potentielle kunder, der ikke er så meget med på de online kommunikationskanaler, og det er formentlig mange flere, end du tror. Og selv om man er med på nettet, så bliver man her i den grad bombarderet med information, så man slet ikke kan forholde sig til det hele, og man ender med at overse relevante reklamer i strømmen af alt det, der ikke er interessant.

Får man derimod en folder i hånden, kan man lægge den på sit skrivebord eller hænge den med en magnet på køleskabet, og så vil den fungere som en påmindelse om din virksomhed og dens ydelser eller produkter, når blikket falder på den.

En lille tryksag er et meget alsidigt reklameprodukt, og når det stadig bruges, så er det, fordi det virker. Du kan have en stak liggende i din butik eller på kontoret til uddeling til kunder, der kommer på besøg, eller når du kommer på besøg hos dine kunder. Det er også en god ting at have med, hvis du deltager i faglige netværk eller på udstillingsmesser, hvor det betyder meget for, om folk kan huske dig og din virksomhed bagefter, om de har noget, der minder dem om, hvad det er, du leverer af produkter eller ydelser. Derfor vil en fysisk folder øge chancen for, at de tager kontakt, og du skaffer dig nye kunder.

Sådan får du succes med et nyt produkt

I Danmark og i Europa i det hele taget er vi generelt meget innovative anlagt. Mange mennesker er kreative af sind, og vi bliver derfor som forbrugere konstant introduceret for nye produkter, designs og koncepter. Men hvordan undgår man at blive en døgnflue? Blot være en i mængden? Det handler i høj grad om at skille sig ud, både via produktets egenskaber mens også i høj grad vi sin branding og markedsføring. Først om fremmest skal man have en general markedsberettigelse. Det skal altså være noget, eller indeholde noget folk finder interessant eller nyttigt. Derudover skal det selv sagt have en konkurrence dygtig pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten. I Danmark er vi nemlig generelt meget kvalitetsbevidste i vores forbrugeradfærd. Dernæst skal det markedsføres, her er særligt sociale medier en nøglespiller for at få udbredt budskabet om produktet. Undersøgelser viser, at det er langt den mest effektive måder at få kontakt med den ønskede målgruppe. Endelig bør man være opmærksom på, at også rent fysisk visuelle ting har en væsentlig betydning. Sørg derfor for at gennemtænke selv helt små ting som emballage, indpakning, brugsanvisninger etc.

Et af de nyere produktgrupper på markedet, der har opnået succes er Kapok. Læs mere om det i nedenstående afsnit.

Har du hørt om Kapok?

Måske har du allerede hørt om Kapok? Det er en helt særlig slags bomuld, også kaldet silke-bomuld eller Java bomuld. Det bruges i både dyner, puder, lagner og madrasser og er både økologisk og allergivenligt. Det sikrer en optimal sovetemperatur og komfort, i det det er åndbart og blødt.

Mange mødre, især småbørnsmødre, er ofte trætte grundet manglende og dårlig søvn. En høj kvalitets pude eller dyne med Kapok kan derfor være en ideel gave til en mor. I næste afsnit giver vi andre gode bud på gaveidéer til mor.

Den perfekte gave til mor

Mor er den bedste i verden siger en gammel sang, og vi kunne ikke være mere enige. I mange familier er det mor, der holder sammen på det hele og tilsidesætter signe egne behov for manden og børnenes skyld. Derfor fortjener mor en ekstra god fødselsdagsgave eller julegave hvert år.

En gave til mor kan være mange forskellige ting, ingen kvinder jo ens – heller ikke mødre.  Hvis hendes tid til daglig er knap, så kunne en dag med wellness og afslapning være det helt rigtige. Her kan hun bliver forkælet og rigtig få slappet af. Et andet bud er et smukt og personligt smykke fx en halskæde med inskriptioner eller et unikt armbånd. Måske synes du, at din mor trænger til at blive piftet lidt op? Så køb hende et smart sæt tøj, som du ved vil falde i hendes smag. Du kan også vælge virkelig at spendere og overraske din mor med en drømmerejse til et varmt og eksotisk sted, kun fantasien og selvfølgelig budgettet sætter grænser.